Aquest mes et portem un plat tradicional de muntanya ideal per cuinar en els mesos freds.
El principal ingredient del trinxat de muntanya es la col d’hivern que, per anar bé, ha d’estar “tocada lleugerament pel fred”, és a dir, ser de la varietat de col hivernal.
Essent la protagonista d’aquest plat, hem d’assegurar-nos que és de qualitat, i què millor que de quilòmetre 0! Si alguna vegada has estat a Can Roda sabràs que tenim un hort ben bonic, on cultivem tot tipus d’hortalises. I la col d’hivern no pot faltar-hi. La que tenim a Can Roda es cultiva a mà, en el nostre hort i és de fulla arrissada. Té una bona resistència a les baixes temperatures i, de fet, ha d’estar parcialment glaçada pel seu òptim consum.
Busca’n una similar i posa’t a cuina aquesta senzilla recepta de trinxat, col i patata. Ideal per preparar aquests dies de tan fred quan venen de gust plats calents.

Prepara la recepta del trinxat de col i patata de forma ràpida i senzilla

Ingredients per a quatre persones:

  • 1 col d’hivern
  • Patates
  • Aigua
  • Quatre trossos de cansalada
  • Oli d’oliva verge extra
  • Quatre alls tendres
  • Sal i una mica de pebre

Passos:

  1. Comencem netejant molt bé la col i traiem la part del nervi perquè sigui més suau.
  2. Pelem les patates i les tallem en trossos.
  3. Bullim en primer lloc la col i la patata amb aigua i sal a foc viu durant uns 12-15 minuts, ho colem i ho reservem.
  4. En una paella amb oli d’oliva, sofregim els alls tendres tallats petits i la
    cansalada tallada a daus petitons encara que un tall el deixarem més gran per decorar.
  5. Quan la cansalada sigui rossa afegim la col i la patata ben escorreguda.
  6. Amb l’ajuda d’una forquilla anem trinxant i remenant tot plegat i li donem forma de truita.
  7. Donem un parell de tombs al trinxat de col perquè quedi ben ros, i ja el podem servir a taula decorat amb el tros de cansalada.

Marida amb vi negre el trinxat de muntanya i sorprèn a tothom

Maridatge: Vi negre jove Syrah Garnatxa Masia Can Roda

Per aquest plat necessitem un vi amb estructura i potència que alhora deixi transmetre tota l’essència del plat.
Al tastar aquest vi es com si féssim una bona mossegada a un grapat de regalèssies vermelles i negres combinat amb aromes frescos a fruita com els gerds, la cirera i els nabius.
A què esperes per preparar aquest plat i sorprendre als teus familiar i amics? No només gaudiran d’un trinxat de col i patata autèntic sinó d’un acompanyament únic com el vi negre Syrah Garnatxa So de Masia Can Roda.

Cada mes et portem una recepta nova

Com pots veure, aquesta recepta de trinxat de col és la primera de moltes altres que anirem publicant d’ara endavant. Tot perquè puguis maridar productes de la terra amb vins ecològics com els del nostre celler.
Si t’agraden els maridatges de vins, no pots perdre’t les experiències enològiques que oferim a Can Roda: degustació de vins amb maridatges, taller de plantes comestibles, curs de cuina de temporada, etc. Pots reservar el dia que et vagi millor i venir acompanyat de qui vulguis.

Col hivern - Celler Can Roda
Segueix informat

Si vols rebre descomptes exclusius subscriu-te a la nosta newsletter