Inicis

Descobreix la història darrere del Celler Can Roda

La nostra masia Can Roda és una de les masies properes a Barcelona amb més història. El primer document on apareix esmentada és de 1447 i es troba a l’Arxiu Diocesà de Barcelona (ADB).

Aquest document fa referència a les possessions a Santa Maria de Martorelles del propietari que dona nom a la masia, el Joan Roda. En aquests documents també s’esmenta que la finca portava el nom de Can Maiolo abans que fos adquirida per Joan Roda juntament amb les terres circumdants.

Amb el pas del temps aquesta masia va passar de ser una casa benestant a finals de l’Edat Mitjana a caure en decadència a mitjans el segle XVII. Segons els registres històrics es va reconvertir en la Casa dels Infants Orfes i durant la guerra del Francès (1808-1814) va servir de caserna del sometent de Martorelles i Sant Fost.

Finalment, la masia inicial fou destruïda per construir-ne una de nova l’any 1867 i així dotar-la de totes les comoditats del segle XIX. La data de la seva inauguració encara apareix escrita en diversos racons de la finca.

El celler

Coneix els seus inicis com a celler i plantació de vinyes

En 1864 Can Roda va ser adquirida per la família Bonaplata de Barcelona. La història diu que van decidir enderrocar l’antiga edificació i en el seu lloc construir la masia actual a les afores de Santa Maria de Martorelles que s’ha preservat fins ara envoltada de quaranta hectàrees de bosc i vinyes.

La masia compta amb un estil constructiu inèdit, de planta quadrada amb predomini de la rajola sobre la pedra, que la diferencia de el tipus d’arquitectura característica de les cases pairals catalanes, segurament perquè la seva edificació va ser posterior.

Des de l’any 2010, la masia passa a elaborar vins dins la DO Alella, a la zona nord de Barcelona i afegeix així un capítol més a la seva història. La finca compta amb set hectàrees de vinyes amb les varietats pansa blanca, l’autòctona d’aquesta denominació d’origen, moscatell, merlot i cabernet.

Produïm fins a tretze vins diferents: tres blancs (Pansa Blanca Muscat, Pansa Blanca i Criança Sauló), quatre negres (Jove Merlot, Merlot Cabernet Criança, Syrah Garnatxa i La Part dels Àngels), un rosat (Syrah), tres escumosos (Brut Nature, Brut Nature Reserva i Elles), un vi dolç (Penjat d’un fil) i un vi d’aperitiu (Clarea).

Entorn

Gaudeix de la seva situació privilegiada

Situada en un paratge privilegiat, aquesta masia amb tanta història segueix envoltada de vinyes i boscos. Can Roda s’ha convertit en un oasi natural a tocar de Barcelona ubicat al Parc Natural de la Serralada de Marina.

La Serralada de Marina constitueix una cadena muntanyosa amb una altitud moderada que mai sobrepassa els 600 m. És singular ja que s’alça abruptament entre la costa marina i la plana del Vallès, costat on queda situada la finca. Al estar a la banda continental, les condicions de temperatura i humitat de la zona son més extremes, a diferencia de la resta de cellers de la DO Alella que estan en la vessant mar, i això acaba per conferir als seus vins un toc diferent.

Tens ganes de saber més? Vine a visitar-nos i a descobrir tots els detalls de primera mà. Podràs gaudir amb una passejada per les vinyes i degustar els nostres vins ja sigui a la nostra terrassa o participant en una de les nostres experiències enològiques. A més, si s’allarga el dia pots anar als millors hotels i restaurants a prop de Barcelona i completar la teva escapada.

2010

Inici de la elaboració de vins dins la DO Alella.

100%

Vins ecologics.

50 mil

ampolles l’any.

Segueix informat

Si vols rebre descomptes exclusius subscriu-te a la nosta newsletter