Aquest mes et portem un plat saborós ple de contrastos, el pollastre de pagès rostit amb prunes i pinyons. T’expliquem una manera excepcional de preparar el pollastre amb fruites d’estiu i alhora fruits secs que pots trobar als boscos plens de pins que rodegen Can Roda.

D’on prové aquesta recepta tan típica de la nostra cuina?

Fa molts anys, el pollastre rostit amb prunes i pinyons era un plat que només es podia degustar a grans festes o quan s’acabaven les feines del camp. Tradicionalment l’aviram era propi de clergues i gent rica o bé d’ocasions especials, com era la Festa Major del poble.

Des de l’edat mitjana fins a mitjans del segle XX els pagesos criaven gallines per els ous però no tothom criava pollastres i si es criaven era per vendre’ls i es guardaven un per menjar lo per la Festa Major o Nadal. Era el dia que es reunien les famílies i amics al voltant d’una taula.

Ara que tenim aquest ingredient principal tan a mà, no cal esperar. Pots cuinar-ho en el pròxim dinar o sopar a casa i quedar com un senyor!

Prepara la deliciosa recepta del pollastre rostit a la catalana que agrada a tothom

Ingredients per a sis persones:

  • 1 pollastre de pagès d’uns dos quilos tallats a vuitens
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 farcellet d’herbes aromàtiques i clau
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 tomàquets
  • 200 gr. de prunes
  • 100 gr. de pinyons
  • 1 got de cognac
  • Oli, sal i pebre

Passos:

  1. Netegem el pollastre i el salpebrem.
  2. En una cassola posem un bon raig d’oli, incorporem el pollastre i l’anem daurant poc a poc.
  3. Afegim també la cabeça d’alls sencera, el farcellet d’herbes i el clau perquè es vagi aromatitzant.
  4. Un cop daurat, afegim el got de cognac i quan estigui reduït retirem el pollastre de la cassola.
  5. En aquesta mateixa cassola sofregim el tomàquet sencer i la ceba tallada en trossos grans. Quan estiguin sofregits els trèiem de la cassola, els passem per la batedora perquè ens quedin ben triturats.
  6. Tornem a posar el pollastre a la cassola, afegim el tomàquet i la ceba triturada i deixem que vagi fent xup-xup una bona estona. Si es necessari hi podem afegir una mica d’aigua.
  7. Passem les prunes i els pinyons per una paella amb una mica de mantega i els afegim al pollastre 10 minuts abans de que acabi la cocció.

Marida el rostit de pollastre amb vi negre criança i potencia tots els sabors del plat

Per aquest plat tradicional però a l’hora tan exquisit necessitem un vi amb estructura, el vi negre criança del nostre celler ens aporta un pas per boca suau però intens, amb aromes lleugerament torrats que ens recorden les prunes i pinyons del nostre plat.
Si no encara no has provat aquest plat de pollastre rostit de pagès clàssic de la cuina catalana, no esperis més. Ves al mercat a comprar els ingredients i sorprèn en el pròxim àpat!

Si t’agraden les nostres propostes de maridatges de vins, no pots perdre’t les experiències enològiques que oferim a Can Roda. En el curs de cuina de temporada trobaràs receptes semblants i els vins perfectes per enaltir els seus sabors. Pots reservar el dia que et vagi millor i venir acompanyat de qui vulguis.

recepta rostit pollastre amb vi negre celler can roda
Segueix informat

Si vols rebre descomptes exclusius subscriu-te a la nosta newsletter