Aquest mes et portem un plat recomanat pel nostre expert en plantes comestibles, Evarist March, durant el seu taller de plantes aromàtiques.

El principal ingredient d’aquesta sopa de farigola és, evidentment, la farigola comú o Thymus vulgaris que tan habitualment podem trobar pels marges dels boscos de la nostra Masia amb el seu olor tan característic.

Quan es el millor moment per preparar aquesta sopa de farigola?

Aquest plat es sol menjar tot l’any però sobretot al març que és l’època en que la flor d’aquest petit arbust és més aromàtica. Fins i tot Josep Pla era un entusiasta d’aquesta sopa!
Es una planta coneguda des de èpoques molt antigues per remeiers i bruixots per les seves propietats beneficioses. Doncs, una llegenda explica que la farigola va néixer de la llàgrima de la Bella Helena, a qui els déus van convertir en planta.

La farigola té moltes virtuts medicinals, com ara el seu oli essencial amb flavonoides i fenols que li confereixen propietats antisèptiques, antiinflamatòries i antibacterianes.

Prepara la recepta de la sopa de farigola amb un ou poché de manera fàcil

Ingredients per a quatre persones:

  • Unes branques de farigola fresca
  • 1 litre de brou de verdures
  • 2 alls
  • 1 ceba de Figueres
  • 3 llesques de pa torrat
  • Un ou per persona
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Passos:

  1. Aixafem els grans d’all amb el puny i els afegim a una cassola amb una mica d’oli d’oliva
  2. Sofregim en aquest mateix oli la ceba tallada ben petita i quan tot estigui una mica daurat afegim la farigola fresca
  3. Tot seguit afegim el brou de verdures i ho deixem bullir durant uns 10 minuts aproximadament
  4. Passat aquest temps retirem els alls i la farigola i espessim la sopa amb les llesques de pa torrat.
  5. Triturem amb una batedora perquè ens quedi una textura molt més fina i acabem afegint un raig d’oli d’oliva. Tastarem per acabar de rectificar el punt de sal.
  6. A l’hora de servir, emplatem i posem a cada plat un ou poché o un ou cuit a baixa temperatura.

Marida amb vi rosat aquesta recepta de sopa de farigola

Maridatge: Vi rosat So Masia Can Roda

Aquesta sopa de farigola tan reconfortant marida perfectament amb el nostre vi rosat.
Per aquest plat necessitem un vi amb certa estructura ja que així combinarà molt bé amb aquesta sopa tan aromàtica.
És un vi fresc i aromàtic amb acidesa marcada, aroma net i fresc amb notes de fruites vermelles i pell de taronja sobre un fons d’herbes aromàtiques que combinen a la perfecció amb el nostre plat.

Prepara’t per les pròximes receptes de cuina

Sabem que aquesta recepta de sopa de farigola t’agradarà per la seva senzillesa i autenticitat. Segur que tothom deixarà els plats nets! Així que t’animem a seguir llegint la resta de receptes que hem publicat, com la recepta del trinxat de muntanya, i que publicarem.
Si tens ganes d’endinsar-te en el món de la cuina, les plantes i el vi, també t’animem a participar en els cursos de plantes aromàtiques que organitzem al nostre celler. No dubtis en preguntar-nos!

planta farigola - celler can roda
Segueix informat

Si vols rebre descomptes exclusius subscriu-te a la nosta newsletter