M’agraden molts olors dels vins, que siguin nets i autèntics i que representin un paisatge, una manera de fer, de treballar.

Aquest mes de març us presentem la Montse Velasco, sommelier de “La cuina del Guinardó” i guanyadora del premi Nariz de Oro el juny del 2011, una de les competicions de sumillers més prestigioses d’Espanya.

L’entrevistem per conèixer més sobre el procés de tast de vins i per saber quines particularitats troba en els vins de la DO Alella, en concret els de So de Masia Can Roda

Quina és la teva història?

M’he criat entre taules i fogons perquè els pares sempre han tingut Restaurant. Aquests últims 26 anys he treballat a “La Cuina del Guinardó” fent diverses tasques entre elles la de sumiller. Fins que els pares van decidir jubilar-se i llavors he continuat la meva trajectòria vinculada al món dels vins, fent una bona tasca comercial.

L’any 2011 vaig guanyar el premi Nariz de Oro a Madrid.

Què va suposar per tu guanyar aquest concurs?

Guanyar un concurs on cada any participen més de 400 professionals del sector, va ser un gran premi a l’esforç de la feina de molts anys..

Tenim molta curiositat, com son els passos clau bàsics per a tu a l’hora de fer tastos olfactius?

Per fer tastos olfactius, has de tastar i ensumar molt. Retenir a la ment aromes i fer memòria.

I quines son les olors que més t’agraden en els vins?

M’agraden molts olors dels vins, que siguin nets i autèntics i que representin un paisatge, una manera de fer, de treballar…

Parlant de paisatges, què t’agrada més de viure al Maresme?

Viure al Maresme et permet tenir el mar i la muntanya molt a prop, és una comarca fantàstica!

Com definiries els vins que es fan a la D.O. Alella?

Els vins d’Alella son elegants i representen tot el que ens ofereix aquesta D.O. Tenint un clima mediterrani a prop del mar i a les parts interiors un microclima més continental que es reflexa en molts dels vins… i sobretot el Sauló que també ens dóna uns matisos espectaculars.

Així doncs, si haguessis de definir els vins de Can Roda amb un aroma, quin seria? I per què?

Definir tots els vins de Can Roda amb un sol aroma és molt complicat de dir, els vins joves serien frescos amb els aromes de fruita, flor…etc. i els altres vins amb calidesa, notes torrades, madures, etc. Els escumosos son vius, plens d’alegria, per prendre una copa al celler o a la Masia o bé fent una passejada per les vinyes…..gaudint d’aquest espai tant xulo que teniu.

Ja que estàs tan familiaritzada amb el territori, com veus la transformació de la D. O. Alella en aquests últims anys i com veus el futur d’aquesta regió?

La transformació de la D.O. Alella la veig molt positiva, veig que s’estan fent coses molt bones per fer conèixer aquesta denominació que està molt a prop de Barcelona i que molta gent no la coneix prou.

El que comenta la Montse és cert, per això treballem des del nostre celler per donar a conèixer els vins d’una de les D.O. més petites del territori. Vols descobrir-la?

Doncs no et perdis les experiències enològiques que oferim, des de tastos de vins guiats, maridatges de vins amb productes de la zona, tallers de plantes comestibles, etc. Si no coneixes els nostres vins, és perquè no vols!

Sommelier Montse Velasco
Segueix informat

Si vols rebre descomptes exclusius subscriu-te a la nosta newsletter